Besloten busvervoer (landelijk)

Besloten busvervoer (landelijk)

Bekijk hier de samenvatting.

In het sectorplan Besloten Busvervoer worden 350 werklozen en met werkloosheid bedreigde werknemers naar een andere werkgever begeleid. Totaal worden 200 met ontslag bedreigde werknemers uit andere sectoren en werklozen met een WW uitkering opgeleid tot touringcarchauffeur en kunnen instromen in de sector voor minimaal twee jaar. Binnen de sector Besloten Busvervoer krijgen 150 werknemers een baan in een flexpool voor minimaal een jaar en worden begeleid naar een andere baan binnen of buiten de sector.

Het doel is om 95 procent van de mensen daadwerkelijk te plaatsen binnen de sector om aan de komende vervangingsvraag te voldoen. De sector bestaat uit veel kleine en middelgrote ondernemingen en wil met dit sectorplan een kwalitatieve inhaalslag maken in de instroom van goed toegeruste chauffeurs.

Daarnaast beoogt de sector 80 procent van de touringchauffeurs die in de flexpool komen daadwerkelijk te plaatsen bij een andere werkgever. Een tranfsercentrum en de flexpool moeten meer werkzekerheid bieden en medewerkers behouden binnen de sector, dan wel uit laten stromen naar vergelijkbare sectoren.

In dit plan wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Brug-WW met baangarantie voor tenminste een jaar na afloop van het traject. Ingestroomde medewerkers kunnen bij goed functioneren na twee jaar een vaste aanstelling krijgen bij een werkgever.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar www.ikwordgraagtouringcarchauffeur.nl