Beveiligingsbranche (landelijk)

Beveiligingsbranche (landelijk)

Bekijk hier de samenvatting.

Met het sectorplan Beveiligingsbranche worden 400 werknemers begeleid naar nieuw werk. Daarnaast krijgen 500 werknemers vakspecifieke trainingen welke leiden tot een branche geregistreerd certificaat. Verder wordt met het plan stevig ingezet op duurzame inzetbaarheid. 500 werknemers krijgen onder andere een loopbaanscan waarbij huidige en toekomstige mogelijkheden van werknemers in kaart worden gebracht. Ook krijgen 200 bedrijven een quick scan over de praktische mogelijkheden om voor langere tijd arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. In totaal staan vijf maatregelen in het sectorplan die in 2014-2016 worden uitgevoerd.

De sector heeft te maken met een dalende werkgelegenheid. Daarnaast verlaten elk jaar veel jongeren de branche, omdat zij een voorkeur hebben voor ander werk. Dat komt door de onregelmatige werktijden of omdat hun contract niet verlengd wordt. Het werk zal daardoor vooral gedaan moeten worden door een groeiende groep van oudere beveiligers. Met dit plan wil de sector de oudere werknemers duurzaam inzetbaar houden door ze toekomstgericht bij te scholen. Met dit plan moeten ook Wajongeren makkelijker een baan krijgen. Daarbij wordt onderzoek gedaan en krijgen bedrijven specifieke voorlichting.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar de site Beveiligingsbranche (van SOBB, SFPB en SPB).