Carrosseriebranche (landelijk)

Carrosseriebranche (landelijk)

Een van de doelen in het sectorplan Carrosseriebranche is om de instroom van jongeren te vergroten door het creƫren van 200 extra leerwerkplekken. Verder moet de kloof tussen opleiding en beroepspraktijk worden verminderd om zo de uitval van leerlingen te verlagen. Ook zijn er diverse maatregelen voor (oudere) werknemers in de branche: voor de scholing van 600 oudere werknemers is er budget voor workshops of kennisavonden. Daarnaast komt er jaarlijks een verbetercoach bij 40 bedrijven langs om zo de gezondheid en veiligheid op het werk te bevorderen. Met negen maatregelen wil de sector de komende twee jaar de arbeidsmarkt in de carrosseriebranche structureel versterken.

Deze maatregelen zijn erop gericht om te werken aan de uitdagingen waar de branche voor staat. De instroom van leerlingen als nieuwe werknemers in de carrosseriebranche is al jaren aan het dalen. De komende jaren zullen veel ervaren vakmensen met pensioen gaan en de huidige instroom is onvoldoende om dat op te vangen. Daarnaast is de uitval tijdens de opleiding te groot en blijven jongeren niet lang in de branche werkzaam. Om voortijdige uitval te voorkomen wordt gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en de beroepspraktijk in het bedrijf.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosserie (OOC).