Vierkant voor Werk (regionaal)

Vierkant voor Werk (regionaal)

Het sectorplan Vierkant voor Werk is een intersectoraal regionaal sectorplan voor de arbeidsmarktregio Drenthe en Hardenberg. Met dit sectorplan worden 900 werkloze en met werkloosheid bedreigde mensen geplaatst in kansrijke beroepen. 700 mensen zullen binnen Nederland elders geplaatst worden. 385 van hen zullen vanuit een werkloosheidspositie naar een baan worden begeleid. 245 mensen worden vanuit hun huidige baan naar een nieuwe baan begeleid. Ook zullen 200 mensen begeleid worden naar een baan in Duitsland.

Het doel is om tenminste 90 procent van de mensen die dit traject volgen ook daadwerkelijk te plaatsenbij een nieuwe werkgever.

In de arbeidsregio Drenthe en Hardenberg is vraag naar medewerkers in technische beroepen. Ook is er bedrijvigheid op gebied van (off-shore) olie- en gaswinning. Binnen de metaalindustrie en bouwsector is er vraag naar gekwalificeerd personeel. Dat terwijl de regio te maken heeft met een hoog werkloosheidspercentage. Werkgevers zoeken vooral werknemers op MBO+ niveau, terwijl er relatief veel laag opgeleiden zijn.

In dit plan wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Brug-WW voor WW´ers die geplaatst worden bij een werkgever met baangarantie voor één jaar. Ook is er een baangarantie voor mensen die van werk (met ontslag bedreigd) naar een nieuwe werkgever worden om- en bijgeschoold.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar www.stichtingwerkinbeweging.nl.