Hellende Daken (landelijk)

Hellende Daken (landelijk)

Bekijk hier de samenvatting.

Met het sectorplan Hellende Daken worden in totaal 60 leerwerk-trajecten (BBL) gerealiseerd. De sector bestaat uit drie branches: rietdekkers, pannendekkers en leidekkers. 20 werknemers uit deze branches krijgen een ervaringscertificaat door een EVC-traject. Ook wordt een mobiliteitscentrum ingericht waarbij 50 werknemers worden begeleid naar ander werk. Daarnaast worden 50 vaste medewerkers via een personeelspool en 50 zzp’ers via een flexpool bemiddeld binnen de sector. 50 met ontslag bedreigde werknemers krijgen een sollicitatietraining.

Het herstel na de crisis komt in de branche langzaam op gang. De dakdekbedrijven verwachten in 2014 een groei met name in de verbouw, onderhoud en renovatie. Bij de nieuwbouwproductie zal het begin van het herstel van de werkgelegenheid pas in 2015 merkbaar zijn en voor sommige beroepsgroepen pas in 2016. De sector zet daarom in op zowel scholing, duurzame inzetbaarheid als van werk-naar-werktrajecten. Met het oog op de toekomstige vergrijzing wordt er geïnvesteerd in de instroom van medewerkers via een opleiding.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, informeer bij Opleidings- en Ontwikkelfonds Hellende Daken.