Meubelindustrie (landelijk)

Meubelindustrie (landelijk)

Met het sectorplan Meubelindustrie en Interieurbouw worden 250 beroepsbegeleidende leertrajecten (BBL) op MBO-niveau gerealiseerd voor met name jongeren. Daarnaast worden werknemers begeleid in een aantal trajecten op het gebied van werk naar werk en wordt er ingezet op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Zo krijgen 1.100 werknemers algemene scholing en 300 oudere werknemers gerichte scholing in vakvaardigheid en algemene vaardigheden. Ook krijgen 850 werknemers een gezondheidscheck, waarmee het werkvermogen en vitaliteit van medewerkers kan worden geïnventariseerd. In totaal staan in het sectorplan 8 maatregelen die in 2014-2016 worden uitgevoerd.

Door de huidige crisis nemen leerwerkplaatsen af en kunnen dus weinig BBL’ers instromen in de sector meubelindustrie en interieurbouw. Daarentegen zullen de komende jaren veel vakkrachten gaan uitstromen in verband met pensionering. Het is daarom belangrijk dat nu nieuwe mensen worden opgeleid zodat straks, als de economie verder aantrekt, er genoeg vakkrachten inzetbaar zijn in de sector.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel (SSWM)