Mode, Interieur, Tapijt en Textielindustrie (landelijk)

Mode, Interieur, Tapijt en Textielindustrie (landelijk)

Met het sectorplan Mode, Interieur, Tapijt en Textielindustrie stromen 82 leerlingen in een leerwerktraject (BBL) in de tapijt- en textielindustrie. Daarnaast worden zeven vakkrachten geschoold tot praktijkbegeleider om jongeren beter te kunnen begeleiden bij instroom in de sector. Er worden ook diverse initiatieven genomen gericht op de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers: 500 medewerkers krijgen een gezondheidscheck, 100 werknemers een loopbaancheck en zes bedrijven met in totaal 750 werknemers krijgen extern advies over loopbaanbeleid.

Ondanks dat de crisis ook de arbeidsmarkt in deze sector heeft geraakt, wordt een grote vraag verwacht waar straks weer vakkundige werknemers voor moeten worden ingezet. Met dit sectorplan wordt geprobeerd voldoende (nieuwe) vakkrachten blijvend beter op te leiden en in te zetten wanneer de sector weer aantrekt.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel (MODINT)

Dit sectorplan is afgerond. In de korte samenvatting vindt u de resultaten.