Noordoost Brabant (derde tranche, regionaal)

Een kansrijke baan in de regio voor 800 met ontslag bedreigde werknemers en werklozen: daar is het sectorplan Noordoost-Brabant op gericht. 350 mensen gaan vanuit hun huidige betrekking naar een andere werkgever, van hen gaan er 250 een ander beroep uitoefenen. Daarnaast stromen 450 werkloze werkzoekenden door naar een baan in een kansrijk beroep. Dit zijn 250 mensen met een WW-uitkering en 200 mensen die nu bijvoorbeeld een bijstandsuitkering ontvangen of ZZP’er zijn. Het doel is om 70 procent van deze 800 mensen daadwerkelijk te plaatsen in een kansrijk beroep bij een nieuwe werkgever.

De vacaturemarkt in de regio Noordoost-Brabant is in het afgelopen jaar gegroeid. Gezien de economische trend is het aannemelijk dat de vacaturemarkt in 2016 en 2017 jaarlijks blijft groeien en dat het aantal vacatures ruim boven de 20.000 uitkomt. In de regio zijn er kansen in de sectoren transport/logistiek, industrie, horeca/detailhandel, services, bouw en zorg.


In dit plan wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Brug-WW met baangarantie voor tenminste een jaar na afloop van het traject.