Publieke Omroep (landelijk)

Publieke Omroep (landelijk)

Met het sectorplan Publieke Omroep wordt één arbeidsmobiliteitscentrum voor de sector ontwikkeld waar werknemers die te maken hebben met ontslag, zo goed mogelijk worden begeleid naar ander werk. 200 mensen volgen een werk naar werktraject en ruim 4500 werknemers worden geschoold. Om de duurzame inzetbaarheid van werknemers verder te verhogen wordt een programma ontwikkeld voor permanente educatie. Daarnaast wordt één toekomstbestendig loopbaanbeleid voor de gehele sector ontwikkeld. Hierbij zoeken de publieke omroepen onderling de samenwerking op. In totaal staan in het sectorplan Publieke Omroep zes maatregelen.

Als gevolg van de crisis en afslanking van de omroep daalt het aantal werknemers van ruim 6.400 in 2010 naar 5.400 werknemers. Door het sectorplan worden mensen zo goed mogelijk naar ander werk begeleid om te voorkomen dat ze werkloos raken.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, informeer bij Stichting Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep (St. AWO-Fonds Omroep)