Stedendriehoek en Noord Veluwe, deel I

Bekijk hier de samenvatting.

In het regionale sectorplan Stedendriehoek wordt ingezet op het bevorderen van mobiliteit van werknemers en de instroom van jongeren op de arbeidsmarkt. Zo worden er 525 nieuwe leerbanen (beroepsbegeleidende leerweg) gerealiseerd. Een andere maatregel is het begeleiden van 300 werknemers naar ander werk, om zo de doorstroom op de arbeidsmarkt te stimuleren. In totaal staan vier maatregelen in het regionale sectorplan.

De werkloosheid in de regio Stedendriehoek is relatief hoog en het opleidingsniveau relatief laag. De regio is op zoek naar hoogopgeleiden in alle richtingen, maar ook technisch opgeleide MBO’ers zijn zeer gewenst. De regionale partners hebben met elkaar de ambitie om de werkeloosheid in deze regio te laten dalen tot de laagste in Nederland.

Het sectorplan wordt uitgerold in veertien gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Stichting Strategische Board Stedendriehoek