Schoonmaak- Glazenwassersbranche (landelijk)

Schoonmaak- Glazenwassersbranche (landelijk)

Training in de Nederlandse taal heeft een belangrijk plek in het sectorplan Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. Er is budget beschikbaar voor 1.300 werknemers om een training Nederlandse taal te volgen of een training schrijfvaardigheid. Daarnaast kunnen de komende tijd 660 werknemers een opleiding hospitality of facilitaire werkzaamheden volgen. Ook kunnen 330 leidinggevende een opleiding volgen: het gaat om een basisopleiding leidinggeven en/of de module omgaan met ziekteverzuim. Met het plan worden daarnaast twaalf pilotprojecten gestart die gaan over het combineren van schoonmaakwerk met andersoortige werkzaamheden, waardoor schoonmakers de mogelijkheid krijgen om meer uren te werken.

De sector richt zich op algemene schoonmaak, glazenwassen en specialistische schoonmaak. De sector heeft afgelopen jaren de gevolgen van de economische crisis ondervonden. Sociale partners hebben met dit plan vooral ingezet op scholing van werknemers en leidinggevenden. Een aantal activiteiten richt zich op innovatie, bijvoorbeeld het combineren van schoonmaakwerkzaamheden met andere taken zoals lichte catering en andere verzorgende taken en/of conciƫrge-taken.

Bekijk hier de samenvatting.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche