Transport & Logisitiek (landelijk)

Transport & Logisitiek (landelijk)

Met het sectorplan Transport & Logistiek kunnen onder meer 1.100 leerlingen instromen door middel van extra leerwerkplekken en opleidingen tot chauffeur. Daarnaast worden de kennis en vaardigheden van 2.000 werkloze chauffeurs op peil gehouden, zodat zij meteen aan de slag kunnen als de economie aantrekt. 13.000 werknemers krijgen een check op gezondheid en mobiliteit, zodat ook zij duurzaam ingezet kunnen worden. In totaal staan er negen maatregelen in het sectorplan.

Met deze maatregelen worden de uitdagingen waar de transportsector voor staat aangepakt. Deze sector heeft het nu nog moeilijk door de crisis, maar heeft straks een tekort aan mensen doordat ze met pensioen gaan. Ook als de economie verder aantrekt zijn er snel duizenden nieuwe chauffeurs nodig. Met het sectorplan wordt daarom ingezet op de instroom van jongeren en de duurzame inzetbaarheid van werkloze ex-werknemers en huidige werknemers.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer.

Dit sectorplan is afgerond. In de korte samenvatting vindt u de resultaten.