Transport & Logistiek derde tranche (landelijk)

Transport & Logistiek (landelijk)

Met het sectorplan Transport en Logistiek worden 3850 werklozen en werkzoekenden naar kansrijke beroepen begeleid. Na dit traject moeten alle deelnemers daadwerkelijk ergens anders geplaatst zijn.

1200 werknemers (niet-chauffeurs) worden via zij-instroom begeleid naar een baan als chauffeur. 500 met werkloosheid bedreigde chauffeurs worden begeleid naar hetzelfde beroep bij een andere werkgever. Ook worden 1750 WW-gerechtigden en 400 overige deelnemers begeleid naar een ander of hetzelfde beroep bij een nieuwe werkgever.

Binnen de branche zijn door de crisis veel mensen ontslagen en bedrijven failliet gegaan. Aan de andere kant is er in sommige regio’s weer meer vraag naar personeel en kan zelfs gesproken worden van schaarste. Momenteel zijn er honderden vacatures en dat zullen er de komende jaren steeds meer worden. Vooral voor de functie van (vrachtwagen)chauffeur worden vaak kandidaten gezocht. Veel chauffeurs gaan binnenkort met pensioen en in heel Nederland zijn steeds minder jongere chauffeurs.

In dit plan wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid van Brug-WW met baangarantie. Na afloop is er een baangarantie van minimaal één jaar met een maximale proeftijd van één maand.

Voor meer informatie over hoe u in aanmerking komt voor deze regeling, ga naar www.stlwerkt.nl/sectorplan.