Bevorderen instroom: het verhaal van Ronald Uittenbogaard

Sinds januari werkt Ronald Uittenbogaard vier dagen per week als BBL-leerling bij Aannemersbedrijf Bot & van der Ham uit Meerkerk. Na terugvallende cijfers trekt het werk in de bouw langzamerhand weer aan. Vers bloed van de opleiding kunnen aannemersbedrijven wel gebruiken.

Ronald Uittenbogaard (videostill)

Zo ook bij Bot & van der Ham. Ronald: “Met je handen werken vind ik fijn. Op de bouwplaats leer ik veel van oudere collega’s. Een fijne werkplek!” Dat een BBL-traject aantrekkelijk is voor timmermannen in spe, beaamt zijn baas Wim Uittenbogaard, eigenaar van Bot & Van der Ham: “Deze leerlingen zijn extra gemotiveerd, omdat ze twee jaar bij ons onder contract komen, inclusief salaris. Nu het werk en het vertrouwen in de bouwsector weer aantrekt, zijn we blij met gemotiveerde leerlingen zoals Ronald. Met een diploma staat hij zo sterk op de arbeidsmarkt. Deze positie wordt mede mogelijk gemaakt door gelden uit het sectorplan Bouw & Infra.

De sector bouw en infra staat voor grote uitdagingen. Ze moet nu overleven, maar op de middellange termijn dreigt een tekort aan vakkrachten. Het sectorplan Bouw en Infra speelt hier op in en richt zich op het tegengaan van uitstroom van vakbekwame personen uit deze sector. Tegelijkertijd richt het zich op het genereren van nieuwe instroom waar mogelijk. Werkzekerheid en het voorkomen van werkloosheid staat centraal in het sectorplan Bouw en Infra. Zo worden er de komende twee jaar 2.500 extra leerplekken gerealiseerd voor jongeren tot 27 jaar - waaronder de BBL-plek van Ronald -, worden 2.500 oudere leermeesters behouden voor de begeleiding van leerlingen en krijgen 750 werknemers zonder startkwalificaties de mogelijkheid om d.m.v. scholing een startkwalificatie te behalen. 6.400 werknemers krijgen begeleiding naar ander werk door bemiddeling en scholing. Ook is er budget voor 14.000 werknemers voor toekomstgerichte scholing in onder andere duurzame technologie.