Van werk naar werk: het verhaal van René Bakker

Chauffeur René Bakker uit Hazerswoude was ruim zes maanden werkloos. Tijdens zijn werkloosheid volgde hij de scholing Vakbekwaamheid op de vrachtwagen. Met dit diploma Vakbekwaamheid vond hij een nieuwe baan bij Speksnijder Logistiek in Hazerswoude-Dorp.

Rene Bakker in vrachtwagen

Hij is dolblij met zijn nieuwe baan. “Na het behalen van mijn rijbewijs heb ik niet meer verder geleerd. Door deze opleiding heb ik bijvoorbeeld over economisch rijden geleerd”, aldus René.

De opleiding heeft volgens René bijgedragen aan het vinden van zijn nieuwe baan. HR manager Bregje Davids van Speksnijder: “We hebben 18 nieuwe chauffeurs aangetrokken in de afgelopen periode. René valt op en heeft de Vakbekwaamheid al gehaald tijdens zijn werkloosheid. Dit toont karakter en is zeer waardevol voor Speksnijder Logistiek.”

De transportsector zet met de sectorplannen in op maatregelen gericht op (om)scholing van medewerkers, begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk, extra leerwerkplekken voor jongeren en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongers en langdurig werklozen. De transportsector heeft het nu nog moeilijk door de crisis. In de toekomst verwacht de sector een tekort aan vakkrachten, doordat velen uit de sector met pensioen gaan. Als de economie verder aantrekt zijn er snel duizenden nieuwe chauffeurs nodig.