Scholing

Wanneer werknemers een opleiding volgen, versterken zij hun kennis en vaardigheden. Daarmee worden hun kansen op de arbeidsmarkt groter, zowel binnen als buiten de sector.

  • Loopbaancheck- en advies – sectoren kunnen een loopbaancheck beschikbaar stellen voor werknemers in hun sector. Denk hierbij aan het faciliteren van het gesprek tussen manager en medewerker door de inzet van loopbaancoaches of training voor leidinggevenden etc.
  • Om- en bijscholing – denk hier bijvoorbeeld aan opleidingen die werknemers volgen en die gericht zijn op ander werk of een andere functie binnen of buiten de sector.
  • Toekomstgerichte scholing ouderen – hierbij worden bijvoorbeeld ouderen opgeleid om in te spelen op vaardigheden die nodig zijn in de toekomst (duurzame inzetbaarheid).
  • Erkennen van Verworven Competenties (EVC) – dit is een manier om opgedane kennis in kaart te brengen die werknemers in de praktijk hebben opgedaan. Zij krijgen na afloop een certificaat. Dit zorgt ervoor dat werknemers duurzaam inzetbaar zijn.
Daniel Wieman

De persoonlijke ervaring van Daniël Wieman

Lees ook het verhaal van Daniël Wieman. Hij volgde een cursus over flora en fauna wetgeving en is daarmee helemaal klaar voor de toekomst in het hoveniersbedrijf.